STORTUR 2025 – Italia.

Alvdal Turforening inviterer til STORTUR 2025.

All info under.

Påmelding gjøres slik:

– sette seg på liste for seriøs interesserte senest 15.august -24

– endelig påmelding fra 16.august -24. (depositum 1.9.)

– først til mølla prinsippet gjelder – maks 25 plasser

– seriøs interesserte sender mail til: alvdal@turforening.no , alt

sms til Johan Ragnar Eggen, mobil 95 87 39 07

Vi gleder oss!

CINQUE TERRE – ALVDAL TURFORENING

24. – 28. APRIL 2025

Velkommen til Cinque Terre, de 5 klippe-landsbyene som klynger seg fast i de bratte skråningene langs Liguria-kysten i Italia. Cinque betyr 5 og de fem klippebyene består av de maleriske byene Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.

De ligger så tett at det slett ikke er noen spøk at man kan spise frokost i den ene, lunsj i den andre og middag i den tredje, ved å gå til fots. Imidlertid er byene og gåturen så sjarmerende at man bør ta seg til å nyte denne unike delen av nord-Italia’s kyst. Et ”somle”-tog går mellom alle byene, imidlertid anbefales gåturen som er tilrettelagt slik at alle i normalt god form kan klare dette uten for store utfordringer.

Går man gjennom alle byene, fra Monterosse ti Riomamaggiore vil det ta 6-7 timer, men vi skal heller gå rolig og ta oss tid til å stoppe i disse unike klippebyene!

Cinque Terre står høyt på Unesco’s verdensarvliste, og ikke uten grunn. Noe mer idyllisk og fredelig skal man lete lenger etter. Riktignok har turistene oppdaget denne perlen, men ennå er det nesten bilfritt. Så godt som all transport foregår pr. tog, via el-bil, esel eller til fots, på eldgamle vandrestier som forbinder byene med hverandre i et 11 kilometer langt belte av terrasse-jordbruk. Druer, sitroner og oliven henger så høyt her at de må høstes med spesiallagde taubaner. Men om de vertikale dimensjonene er svimlende, er avstandene bortover ikke større enn at neste by kan skimtes i oppstigningen fra den forrige.

Pastellfargede små hus tett i tett, ved siden av, over og under hverandre, sammenkoblet med labyrinter av trapper og smug murt inn i fjellet. Kirkespir, borgmurer, middelalderklostre. Båter som dupper på havnen, eller som ligger opp-ned-parkert på land, mellom hauger av fiskegarn og oransje bøyer. Når vi kommer nærmere, ser vi klesvasken som henger på kryss og tvers over de smale gatene, og vinduskarmer med blomsterpotter i.

Her kjenner du duften av nystekte panini, salt sjø og viltvoksende lavendel. Her hører man latteren fra lekende barn på piazzaen, klirring av oppvask bak blafrende kjøkkengardiner, klokkeklang og siste nytt fra Vatikanet på en skurrende transistorradio. I det hele tatt. Cinque Terre er et sted for sansene.

Å vandre gjennom de fem klippebyene er ikke ekstrem-sport. Det er dog en del trapper, og turene regnes ikke for å være lettgåtte.

Dag 1 – torsdag 24. april

Avreise med SAS direkte fra Oslo til Firenze kl 0835 med ankomst kl 1140. Drøye 2 t busstur til Cinque Terre.. Ankomst Monterosso, den nordligste av de 5 byene. Litt fri før vi samles til tidlig middag etter en lang reisedag.

Dag 2 – fredag 25. april

Frokost. Vi starter vår første vandretur fra vårt bosted i Monterosso, den største av klippebyene med ca 1700 innbyggere. Lokal guide går med gruppen og vil gjøre en stopp i Vernazza og kirken fra år 1318. Tid for en gelati, italiensk iskrem, før vandringen fortsetter til Corniglia, Totalt ca 7,5 km som er beregnet til 3 timers gåing + stopp.Vi inntar lunsj på en uterestaurant i Corniglia.

Etter en lang og god lunsj tar vi toget tilbake til Monterosse. Middag om kvelden på en lokal restaurant.

Dag 3 – lørdag 26. april

Etter frokost tar vi toget tilbake til Corniglia og fortsetter de to siste strekkene til Riomaggiore hvor det blir lunsj. Tid til å rusle litt i byen på egenhånd før vi tar toget tilbake til Monterosso.

Middag om kvelden.

Dag 4 – søndag 27. april

Etter frokost setter vi kursen ned til havnen hvor vi skal ta en utrolig vakker båttur langs kysten og oppleve perlene Portofino, Rapallo og Portovenere for å nevne noen. Vi vil også se Cinque Terre fra kysten, alene verdt båtturen.

Vi tar en lunsj i Santa Mararetha før vi tar båt tilbake til Monterosso. Ta gjerne et bad i havet om ettermiddag.

Felles middag om kvelden.

Dag 5 – mandag 28. april

Frokost og avreise. Vi legger turen innom den hyggelig byen Lucca hvor vi gjør en stopp. Vi fortsetter til flyplassen i Firenze hvor SAS har avgang kl 1430. Ankomst Oslo Gardermoen kl 1735.

Pris per person kr 21.900 i dobbeltrom

Tillegg for enkeltrom kr 2.450

Dette inkl:

• Fly med SAS direkte Oslo-Firenze t/r

• Flyskatter

• 4 netter på hyggelig hotell i Monterosso: Villa Adriana 3***

• Buss t/r Firenze-Monterosso

• 4 frokost, 4 middag og 3 lunsj

• Turer jmfr program inkl turguider og adgang til stiene langs C Terre

• 3 dagers togbillett

• Båttur

• Reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

Tillegg:

• 2,50 Euro pr natt pr rom i turistskatt må betales fra hver deltaker direkte til hotell

• Drikke til måltider

Depositum kr 5000 pr person faktureres 1.9.

Avbestillingsregler:

Adm.gebyr kr 1000 er tapt ved avbestilling inntil 90 dager før avreise.

Ved avbestilling fra 89-61 dager før avreise er depositum tapt.

Ved avbestilling fra 60-0 dager før må reisen betales i sin helhet.

Ved evt avbestillinger som skyldes sykdom hos seg selv eller nærmeste familie søkes refusjon fra kundens forsikring.

Vi tar forbehold om kostnader utenfor vår kontroll som f ex økte flyskatter eller endring i valutakurs.

TEMAREISER FREDRIKSTAD

Storgata 15, 1607 Fredrikstad

917 63001 – marit@t-r.no

medlem av Reisegarantifondet – RGF