Flott bidrag til TI PÅ TOPP.

På ti på topp har vi i alle år brukt noen tenger som opprinnelig var ment for orientering. Disse begynte å bli noe slapp i fisken etterhvert, og var moden for en oppdatering. Da tok Norax, ved daglig leder Svein Terje Bakkeng affære. De bekostet nytt fjærstål til samtlige tenger, i tillegg bøyde de til fjærene, slik at vi enkelt kunne erstatte gamle utslitte fjærer med nye. Nå har vi ca. 20 renoverte tenger til sesongen som starter allerede til helga. En stor takk til Svein Terje (bildet) og hans stab på Norax. på Tynset. Husk å ta med antibac når du går ti på topp.

– Jeg synes det er veldig ålreit å bidra. Man ser hvor mye det betyr for andre og det gir meg mye å se at andre trives med Onsdagsturen. Jeg er pensjonist og da har jeg tida til å bidra, fortsetter Wahlstrøm.

Viktig møteplass

En av Onsdagsturen formål er å fremme folkehelsa. Wahlstrøm mener at kaffekoppen og samtalene etter turen er 95 prosent av poenget med Onsdagturen.

– Trim er viktig, men det kan også gjøres på egenhånd. Etter min mening er det sosiale aller viktigst med Onsdagsturen, mener han.

Nesten 100 000 kilometer

Siden oppstarten for 15 år siden har godt over 400 person gått minst en onsdagstur, og til sammen er det gått ca 24 500 turer. Det tilsvarer 2,5 ganger rundt jorda med totalt 98 000 kilometer.

Torbjørg Bjørn gikk ikke onsdag, men hun har uansett utrolige 693 onsdagsturer bak seg. Jarle Bråten har 592 og Inge Mortensplass har 581 onsdagsturer.

Det gjennomsnittlige oppmøte er på 35 personer og på det meste har de vært 59 turgåere på en tur.
  – Det er rett og slett imponerende, legger Wahlstrøm til.