Nok en ivrig turdeltaker med 500 Onsdagsturer.

OBD : Med tilatelse -kopi fra nettavisa Alvdal Midt i væla 3.mai 2023.

Hovedbilde: Inge R. Wahlstrøm og den store jubilanten Bente Oddlien. En utrolig god presentasjon.

TIPS til deg som leser. Det er en rekke artikler om ONSDAGSTUREN på vår hjemmeside. Gå inn på «SØK» øverst til høyre når du er inne på www.turforening.no Skriv «Onsdagsturen» i søkefeltet og det kommer opp en rekke artikler om Ondagsturen. God lesing.

Som alle andre onsdager i året var onsdagsturen også denne onsdagen samlet på Frichs for tur og sosialt samvær. Men i dag ble det søppelrydding rundt Circle K og Frichs i stedet for tur.

– Vi synes det er viktig å få gjort, sier turlederen Inge Rune Wahlstrøm. Søppelplukkinga har vi gjort i flere år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ANNONSE

– Vi går mye i området og ser på søpla ellers i året, og da synes vi det er fint å kunne rydde opp litt når våren kommer. Det blir ikke så mye jobb når vi 40 stykker, påpeker Wahlstrøm.

FORT GJORT: Det er fort gjort å pukke litt søppel når man er mange. I dag var det 40 stykker som møtte opp. Foto: Rune Skogheim

Mye søppel

– Det er vanvittig mye søppel, alt fra pissflasker, sigarett stumper, snusposer med mere, forteller Jan Egil Lagmannsveen, og drister seg til å tømme ut en av pissflaskene, og mener bestemt at dette er god gjødsel.

TØMTE PISSFLASKE: Jan Egil Lagmannsveen tømte ut ei flaske med piss, og duften av utenlandsk trailer bredte seg over Steimosletta. Foto: Rune Skogheim

Ingen plukking på riksvei 3

– Vi holder oss inne på området mellom Frichs og Circle K, fortsetter Wahlstrøm. Det kreves nemlig kurs for å plukke ved riksvei 3. Det er et sikkerhetstiltak, så der kan vi ikke plukke.

STAUTE KARER: Du var heldig med utplukkinga av foto objekt nå, sa til venstre Ola Lilleeggen og Åsmund Samuelshaug. Foto: Rune Skogheim

Startet i 2005

Onsdagsturen ble starta i 2005 av Kåre Dalen, og er åpent for alle, uansett aldre, selv om de fleste er av den eldre garde. I dag var det også tid for hedring av deltager Bente Oddliens 500 onsdagsturer.

– Det er noen som har passert 500 turer i dag, forteller Wahlstrøm til forsamlingen. Den som har initialene B og O, kan rekke opp hånda. Ingen svarer, så da sier han at hun ikke kan navnet sitt, men at det er Bente Oddlien som har gjort denne bragden.

Sosialt med onsdagstur

– Det er fint å ut løpe litt, det er så enkelt, smiler Bente.

– Så får jeg rørt litt på meg samtidig, forteller hun, mens hun poengterer at det er det sosiale som er viktigst.

– Vi koser oss, og det er noe som driver oss ut når vi skal på denne onsdagsturen, sier hun.

– Jeg har ikke vært med alle onsdager, men er stort sett blir de fleste. Men jeg ble allikevel litt overrasket over at jeg har passert 500 turer!

– Vi går jo alle onsdager igjennom hele året, uavhengig av vær og helligdager, fortsetter hun. Jeg husker en gang vi gikk tur på julekvelden også, smiler hun til slutt.

Sosialt: 40 stykker møtte opp til søppelplukking, etterfulgt av en kaffekopp og sosialt samvær inne i vinterhagen på Frichs. Foto: Rune Skogheim

ANNONSE