1.mai på Dovrefjell. Turen som hadde alt

Turen var annonsert som : «Sesongens aller siste skitur men kanskje blir det den aller fineste» og var et fellesarrangement for Folldal Turlag og Alvdal Turforening. Været var heller dårligt både i Alvdal og Folldal med lette snøbyger, kald vind og lavt skydekke tidlig om morgenen.

Men så skjer det igjen: Øverst i Folldal mot grensa til Oppland skinner det opp og vi får kjempevær med blå himmel og bare kos.

Denne turen hadde ALT blant annet fordi: – start ved legendariske Fokstua med nydelig utsikt nordover, – et utroligt skiføre med voks i bunn, – hvite vidder så langt øyet kunne rekke, – en meget kald fornøyelse med inntak av matpakka på Storhøi 1701 moh. (bildet over er tatt her), – kjempeflott nedkjøring mot vannskillet fra  Storhøi,- en følelse av jomfruelighet, vi så absolutt ingen andre underveis, – en varm sol fra tid til annen,- sikkelig vindkuler fra til til annen
(vi hadde vindtett så det gjorde ingen ting), – vanskelige skiforhold i bakkene ovenfor Hageseter (vi gikk rett til bunns),- nydelig mat på Hageseter som vanlig ,- og ikke minst trivelig turfølge selv om vi kun var 6 stk.


Assisterende turleder fra Alvdal hadde en dårlig dag: Glemte solbrillene, manglet kringle på den ene staven og ikke minst hadde han ikke fjellskia med – turlagrennski  holder ikke i fjellet!  Han bør snart lære nå.

Takk til turleder Arne Lohn – leder i Folldal Turlag: Stikkord: Sikkelig fjellkar!

Tusen takk for at vi fikk oppleve dette. En sikkelig flott tur som vi lever leeeeeeeeenge på!