Den laaaaaaaange turen – Kvikneskogen til Oppdal.

Den laaaaaange turen – Kvikneskogen til Oppdal. Bilder vest for Bergdalstjønna. En av de ytterest få nedoverbakkene på turen……

 Oppdal2

Vi har gjort det før og gjorde det igjen palmesøndag: Skitur fra Kvikneskogen til Oppdal sentrum. For 5 år siden (se artikkel 22. mars  2009 i arkivet) gikk vi fra Oppdal Sentrum til Orkelbogen Turistsenter. Den gang hadde vi en stri tur med dårlig vær og føre og fremme godt etter mørkets frembrudd. Vi  lovde vel hverandre den gang at det var siste gang vi går den strekningen på en dag, men det hadde vi tydeligvis glemt i år. Dagens tur var glimrende på alle måter og vil bli husket positivt lenge for 9 deltakere. Men tid tok det, bortimot 13 timer og tendenser til mørke i lia ned mot Oppdal hvor drosja hentet oss. Totalt 48 km og om lag 800 høydemeter besteget. Hvorfor tar det så lang tid for relativt spreke folk?  Dårlige føre med både is, bløt snø og tørr snø, konstant motvind hele dagen, både isete og glatte ski om hverandre, kronglete terreng pga. delvis lite snø er noe av årsaken. Turruten gikk fra Solvang på Kvikneskogen, over til Børsjøen, vestover mot Støsetra og Ålbusetra, så opp til Fossetra, og deretter til Store Orkelsjøen, for så å ta fatt på lengre enn langt – siste etappen over til Oppdal. Vi har vært her flere ganger på ski og har hatt flere sykkelturer i området, naturen er like storslagent sommer som vinter!

Vel frem på Mølla kro i Oppdal smakte både mat samt ikke minst både Cola og Pils fortreffelig. Alle var vi enige om at en må ha det litt vondt for at en skal få det skikkelig godt. Etter hvert bilskyss hjem til Tynset og Alvdal oppunder midnatt. En minnerik tur som vil bli husket lenge for deltakerne. (kjenner vi oss selv blir det sikkert en gang i fremtiden ny skitur i området!)