Fantastiske dager i USA.

Flott tursti i Palm Springs """2 kortere varme turer i  "Big Crack Slot Canyon".   Som  i geologiske områder i Norge, mye spennende å se."""

Vegg i vegg med Stillehavet - flott skue, blomstringa starter i februar.Walk of Fame. Kan ikke reise til  California  og  Los Angeles uten å ha besøkt denne berømte gata.  Tror at vi alle sammen ble imponert. Svært mye spennende å se.

Fredag 20. januar 2017 møttes både gamle og nye turvenner på Gardermoen for å ta fatt på Alvdal Turforening sin store tur til USA. Totatl var vi 29 stk i reisefølget.

Etter en 11 timers flytur var vi fremme i Los Angeles (delstatenCalifornia) hvor vi skulle være i 3 netter. Både Hollywood, Beverley Hills og Walk of Fame var første post på programmet etter en god natt. Dagen etter ble det vandretur i Torrey Pines, en statlig drevet naturområde sør for Los Angeles. Vanskelighetsgraden på vandreturene i USA blir nok litt annerledes bedømt enn i Norge. De sikrer seg på alle mulige måter for ikke å blisaksøkt hvis noe skulle skje med turistene! California har 350 soldager i året og hadde ikke hatt regn på 7 år!. Derfor unte vi dem styrtregnet som kom etter vandreturen vår.

Dag 3, 4 og 5 var vi i Palm Springs, et yndet feriested for amerikanerne med enda varmere klima enn Los Angeles. Dog var det her snø på fjelltoppene og guiden vår frydet seg over skyene på himmelen. Det var visst et sjeldent syn! I området rundt Palm Springs møter 2 jordskorper hverandre og det vises på fjellformasjonene vi vandret i de dagene. Området egner seg meget godt for dyrking av grønnsaker og frukt og størsteparten av druer, frukt, grønnsaker og dadler i California kommer fra dette området. Innhøstingen skjer 4 ganger i året!

Dag 5 dro vi til Grand Canyon (Arizona). Kjørte og kjørte og kjørte gjennom endeløse ørkenområder og etter 10 timer og 800 km var vi fremme ved sørsiden av Grand Canyon. Vi var da på ca. 2300m over havet og vi kjente en viss spenning på hva morgendagen og soloppgangen skulle vise oss. Litt hutrende i 21 kuldegrader kl.07.00 om morgenen fikk vi se en fantastisk soloppgang hvor Grand Canyon åpenbarte seg. Det er vanskelig å fatte hva naturen har skapt i løpet av mange millioner år! I 2 dager fulgte vi forskjellige «trail» ned i Cayonen, noen ganger luftige passasjer og flere av deltakerne fikk utfordret noen grenser. Men takket være fantantiske guider kom alle seg både ned og opp av Canyonen. Noen avsluttet dagene i Grand Canyon med en helikoptertur over Canyonen, et utrolig flott skue!

Dag 8 kjørte vi fra Arizona til Nevada og Las Vegas. Snakk om kontrastenes tur. Las Vegas ligger på en slette mellom fjell i nord, sør øst og vest. Etter å ha spist middag på «byen» første kveld, var noen på musikkshow med Santana, mens andre vandret på «the Strip» (hovedgata i Las Vegas). De store hotellene med alle casinoene ble nesten i mestelaget for trauste døler 😉 Heldigvis fikk vi vandre en tur i fjellene Red Rock Canyon vest for Las Vegas dagen etterpå. Om kvelden var det den siste middagen før avreise hjem igjen. Det føltes som vi hadde vært borte i ukesvis i stedenfor 12 dager fordi vi opplevde så mye.

Takk til  Explore Travel  i Fredikstad som var teknisk arrangør og ikke minst guidene Hanne og Leah i USA, som ga oss en uforglemmelig tur! Tusen takk også til alle 29 deltakere som bidro til kjempegod turstemning!

(Se også tekst inni bildene, hold musepeker over bildet)