Innerblink igjen på Breisjøsetertur

Helgens 2 dagers tur til Breisjøseter vil gå over i historien som en skikkelig innerblink. Egentlig er det alltid innerblink når en er på Beisjøseter – enten det er sommer eller vinter – men i år ble
det ekstra bra fordi været til de grader var på vår side. Deltakerene kom fra flere kanter – noen fra Sølnsetra i Alvdal og de aller fleste kom fra Statsbuøyen i Nordre Atndalen. I Øyakolvet så vi flere reinsdyrflokker på god avstand – det er imponerende hvordan disse dyra tar seg frem i fjellet. Utsikten er enorm mot Rondane når en gå opp fra Øyakolvet. Vi ser både Høgronden, begge Midtrondene og Digerronden når en tar denne løypa. Været klarnet snart opp lørdag formiddag  – og en tur opp til Kyrkjekletten var ikke til å unngå for de som følte for det – totalt var vi 20 stk. på  toppen 1545 moh. Toppen er spesiell fordi det er en topp på toppen! Deretter gjennom Jehannesskardet og på skrå ned til Breisjøen og etterhvert  Breisjøsetra.


For de 37 deltakerene smakte 3 retters middag meget bra. Etterpå var det kaffe med stor bløtkake og deretter hyggelig prat og kortspill ut i de små timer…..

Søndag delte gruppen seg – noen gikk Sølndalen, noen gikk tilbake til Atnasjøkafe og 19 stk. satset på Store Sølnkletten – 1827 moh. Alle kom opp etter 3 timers gange i et ENORMT flott vær!

Alvdølan m.fl. dro hjem over Sølnsjøbekken og Follandsvangen. Heldigvis fant vi en råke i Sølna hvor vi kunne få oss vann for en slukke et akutt behov for drikke!

Deltakerne kom både fra Alvdal,Tynset, Folldal, Hamar og ikke å forglemme de 4 gutta fra Steinkjer, Arve, Håvard, Rune og Henning, som først var hjemme kl. 23.00 om kvelden  – slitne og godt fornøyde etter en lang tur!!  

Takk nok en gang til Breisjøseter for et flott opphold. Tusen takk til alle  turdeltakerene som gjorde at turen ble så vellykket. Neste år er det 30 års jubileum for turen!