Kverbergsberget – med flott TI PÅ TOPP start.

Sesongens første fellestur og topp gikk til Kvebergsberget  713 moh. Nydelig turområde som gleder alle turgåere. Opp fra Kverbergsveibommen – flott merket sti til det historiske stedet «Klæhølet» – se info på bilde. 13 deltakere + hunden Chaplin. Tang ble satt ut på toppen – her vokser det også «ulvelav» som ble brukt som giftmiddel  – se bilde. Nydelig kvileplass med panoramautsikt, her må vi stå med store bannere når sommertoget kommer 14. juli. Flott runde tilbake om hyttefeltet og over berget ned til gamle seterveien. Lett regn med sjarmerende tåke av og til med god temperatur. Takk til  Bjørn Langleite som turleder og superlokal kjent og ansvarlig for turskiltene i området.

Interessant og spennende kulturhistorie - rett i nærmiljøet.  Flott hjemmested for klær for  200 år siden.Ulvelav - lys grønn som  vokser på tørre trær.  Finnes ikke mange steder i bygda vår. På bilde:  Bjørn Langleite.

Fotografering for den som vil, kjekt  å ha i samlingen. Flott topp punkt men en må ut på kanten for å få utsikt.Imponerende flott skilt over hele Østkjølen -totalt 440 skilt, fra Trontoppen til  Jutulhugget.