MAGISKE NEPAL

Årets stortur til Nepal har vært planlagt i mange år.I ettertid når vi har vært der og er vel  hjemme, er vi glad og føler oss priviligert som fikk oppleve dette!

Inntrykkene er enormt mange , samtlige positive sådan, og det er helt håpløst her å komme med noen lang reiseskildring til glede for allmennheten.

Turen var delt  i 4 deler.
Den ene delen en 5 dagers «fjelltur» hvor vi fikk en ørliten smakebit av Himalaya fjellene. Trekking turen med 4 overnattinger i telt var enorm flott. Vi gikk gjennom mange bosettinger og fikk se Annapurna folket på kloss hold i daglige arbeidssituasjoner.Måltidene ble servert på lokale «Tavernaer» -maten og kulturen rundt dette kan det skrives en egen skildring om.


Den andre delen av turen var dagliglivet i  Nepal og hovedsaden Katmandu. Den overfylte trafikken med all tutingen i gatene, de enorme folkemengdene,den forurensede luften, kaotiske sjarmerende flyplasser, de mange templene og et folk som ikke kjenner vestlig kultur i det hele tatt er bare noe som vil bli husket.Del tre var en 2 dagers tur i naturparken  Citwan. Her vi kaldfrose norddøler oppleve sikkelig  jungelliv med gode temperaturer. Dyrelivet og elefantene var imponerende.

Den siste del av turen med «bestigning » av  Mt. Everest – med fly , var det ikke alle som med seg. Lavt skydekke både på flyplassen og i fjellene, gjorde at kun 7 stykker fikk  oppleve dette. De andre prøvde 2 ganger men været stod oss ikke bi.

Slike langturer har en stor grad av trivelig vennskap og en høy sosial profil. Samtlige  29 deltakere gjorde så absolutt sitt bidrag til dette og det er viktig for atmosfæren.

Bildet over er tatt i byen Pokhara. Fjellet bak er  «det hellige fjell» Fishtail på 6997 meter og dette fjellet er det ikke lov til  å bestige.  Takk igjen for at vi fikk oppleve dette!