Ny kasse på Tylldalsutsikten!

Tylldalsutsikten på Østkjølen 963 meter over havet, har fått ny «Trimkasse». I kassa ligger det ei bok hvor alle som besøker dette naturlige toppunktet, kan skrive navnet sitt. Toppen blir også kalt
«Tjørnåsen», eller i Tylldalen heter den «Kinsesåsen». Utsikten både mot Tylldalen og 360 grader rundt, er meget bra. Høyden er den samme for alle navnene! Avstanden til skistua Allmannstua er 500 meter. Tylldalsutsikten var sentral under siste verdenskrig, den ble blant annet brukt til utsiktspunkt for tyskerne. En kjempestor kikkert ble brukt til dette, og den finnes i Alvdal enda.


Det er kun noen få hundre som besøker Tylldalsutsikten på sommerstid. I vinterhalvåret er besøket veldig bra, og i en normalsesong skriver bortimot 4500 stk. navnet sitt i boka. Ikke alle skriver, så antall besøkende er enda større.

Etter vår forespørsel har Torill Sølna og Stein Ove Hokstad skiftet både stang og selve kassa. Den gamle kassa var utslitt og var ikke tett mot regnvær og mildvær om vinteren. Den gamle stanga som antageligvis er fra krigens dager var råtten og måtte erstattes av ny.
Tar du deg en tur opp kan du se på dette flotte arbeidet.

Tusen takk til Torill og Stein Ove for meget kjapt og godt arbeid!