Ryphus i Sølndalen.

Kjempetur til ryphus befaring i Breisjølia i Sølndalen. Flott liten gåtur fra Rundhåen på god sti i nydelig terreng. Meget interessant å høre og se fagmann Leiv Skare fortelle om hvordan han tror ryphus ble brukt og hvordan de ble bygget. Ryphus er en «enkel bolig» hvor jaktfolk oppholdt seg. Det er imponerende arbeide som er gjort med oppbygginga av det ene av tre ryphus i området.Dette er meget godt kulturarbeide som er viktig å ta vare på. Tusen takk til Leiv som primus motor og ideen bak. Honnør også  til Johan Nesteby og Ingar Gløteheim som har bistått samt Saleh fra Syria og to til fra hans hjemland. Turen ble avsluttet med servering hos Randi Flaten på Øvre Flatseter, særdeles trivelig besøk. Hun ga hele omsetninga av serveringa til oss, totalt kr 1576. Tusen takk. Vi lover å bruke pengene til gode fellestiltak. Godt oppmøte med hele 45 navn på lista. En utrolig flott turkveld – bedre kan det ikke bli!

"""Sjefen  for prosjekt "restaurering av rypehus i Sølndalen" Leiv Skare i sitt rette element. Mange spørsmål å stille seg, hvordan ble ryphuset brukt, av hvem og på hvilken måte med mere."""

Betydelig jobb som er gjort, blant annet pålegg av tak. Ligger flott til i terrenget! Ligger i et nydelig landskap, merket fra turstien vest for Breisjøen.Vertinna  på Øvre  Flatseter. Serverte nydelige kaker og kaffe, hele omsetninga ble sjenket  til  turforeninga.Raust gjort - tusen takk.