Snåsafjella

Årets  stortur  » 4 dagers  tur i Snåsafjella»  ble en stor suksess på  alle måter.

En av  turens  hensikter var  besøke  noen av fjellgardene laaaaaaaaaaaaangt inne på fjellet!
Se programmet øverst i bildet. Været var kjempemessig, deltakerene var topp!, og det vi så underveis var store oppelveser.

Vi reiste torsdag morgen fra Alvdal kl. 09.00 og kjørte opp til Steinkjer for middag. Her plukket vi opp 3 deltakere, totalt var vi 18  stk på turen. Leif Braseth var kjempeflink turleder.

Første etappe gikk inn til Sætertjønnhytta, vel 10 km. Hit gikk vi inn på  sviller….. se bildet.  Dette var en snodig sak for oss døler, men praktisk var det slik at en slapp å tråkke i tung myr!  Vel fremme  ved Sætertjønnhytta var det også anledning til å besøke Norges geografiske  midtpunkt!!
Der er det ikke mange som har vært!!
Fredag gikk vi videre inn til Gaundalen. Vi gikk  lenge og vel og brukte godt 10-11 timer på den strekningen.  Gaundalen er meget spesiell med  eget kraftverk og eget flyplass!! Stikk den. 
Her bor det kun 2  personer, den 89 år gamle Ingeborg  Gaundal og sønnen  Steinar.
Lørdag morgen hadde vi den store opplevelse å se at han tok av med flyet sitt til Snåsa !! 
Litt av en opplevelse!

Lørdag  gikk vi videre til den nedlagte  fjellgarden  Holden og så videre til den bebodde  fjellgarden  Gjefsjøen. Lang tur også i dag, godt 11 timer men massevis å se underveis. Her fikk vi deilig middag før vi stupte til sengs. 

Søndag gikk vi videre til Ismeningen hvor  bussen hentet oss – vel 16 km.Vi vil komme med lysbilder  fra denne turen og andre arrangementer på vårt årsmøte i  november!!

Takk til Arne  Helge  Dahlen som var sikker  bussjåfør og ikke minst til turleder Leif Braseth.