Søndag 1.mai på Dovre

Den årlige skituren 1.mai på Dovrefjell platået ble avlyst i år pga. snømangel. Alternativet var blant annet å avlyse, men det skal sitte litt inne å gjøre det! Valget var enkelt: Vi byttet ut skituren med fottur! Nordre Knutshøa ble valgt som topp, 1684 moh., altså høyere enn vår egen Tron. Været var upåklagelig med stigende temperatur utover dagen fra skyfri himmel ved avgang fra legendariske Kongsvold Fjellstue. Turen oppover lia for de 25 deltakerne gikk relativt lett til tross for mange høydemeter, ettersom vi gikk på den harde snøen langsetter Blesbekken. Etter godt 3 timer kom vi
til topps. Utsikten er kjempebra i alle retninger, Tron og Sølnkletten ser vi godt. Kaffebålet ble tent opp og deilig nytrukket kaffe og spekepølse ble servert uten antydning til vind. Noen lot seg friste av lodder fra oss, synd vi ikke hadde med oss en blokk til! Turen ned gikk betraktelig kjappere. De fleste tok middagen på Hageseter, mens andre kjørte hjem for å få med seg fotballkampen mot Rosenborg på Steimoegga.


En fantastisk turdag på Dovrefjell som vi vil huske lenge! Bildet er tatt et stykke oppe i bakken ovenfor Kongsvold. Langt bak ser vi  Snøhetta. Turen var et samarbeidsprosjekt med Folldal Turlag.