Spennende kveldstur i Tronsvangen Natursti

I samarbeid med ansatte i Alvdal Kommune er det i sommer blitt arrangert «Bli enda bedre kjent i bygda». Dette er både et trimtiltak og et forsøk på å blir bedre kjent i egen bygd. Kveldens arrangement i Tronsvangen Natursti var en av disse arrangementene. Det var relativt få ansatte i kommunen som deltok men totalt var vi 16 stk medregnet fagmann Per Arnfinn Bergebakken. Vi startet på Tronsli gruver som var den gruva som startet først på 1780 tallet med varighet på snaut 30 år. Vi var innom både St. Knuts Grube og St.Thomas Grube som begge var i sving i perioder fra 1880 frem til omlag  1910.  På bildet over ser vi fra post 21 i stien «Tjæremile i myr».

Vi viser til  informasjonsfolderen «Tronsvangen Natursti» til kr  25,00 – fås kjøpt på Alvdal  Bok- og  Papirhandel  AS .  Her står det mye av  fagstoffet forklart og nedtegnet.

Været var flott for en slik tur i kveld. Alle turdeltakerene ble mektig imponert over Per Arfinn  Bergebakken.  Han har imponerende kunnskaper både om gruvene i Tron og mye annet gammel kulturhistorie i den flotte  bygda vår. TUSEN TAKK for en flott kveld.