Sveivangen på Haustdalen.

Flott ramme rundt helgas løype på Haustdalen i Alvdal Vestfjell: Ny kjørte løyper Åsan rundt fra Litrøa samt Høstsjøen og Reinslia rundt på på Folldalssiden, totalt 27-28 km, sol og vindstille fra morgen av og ikke minst forventinger til dagens serveringsdamer på Sveivangen! På bildet vertskapet Else Iren Smedplass – eier av Sveivangen, og venninna Berit Løkken. Tusen takk Else Iren og Berit for godt stell!
Nydelige kaker og kaffe og ikke minst varm kjøttkake på pinne! Besøket var middels med 52 stk., det var tydelig at spennende sport på TV-en ble for fristende for mange.

Setra består av seterstue fra 1700 tallet – restaurert i 2006, nytt ku-fjøs fra 2007, nytt kokehus (bildet) og låve med kjørebru. Vangen er på 12 da. og ny dyrkning på 25 da. Else Iren bruker setra aktivt  med levering av mjølk til TINE. Turistforeninga (DNT) hadde merket turistrute tidligere på 50-60 tallet fra Slettesetra i Sølndalen og det var da mulighet for både mat og overnatting her og andre setrer på Langsetra. Turruta
gikk da enten til Plassen eller til Ryhaug på Folldal over Kvitvola.