Til seters – på feil side av Tron!

Turen eller arrangementet ble annonsert med tittelen «Til seters». Betraktninger etter turen var mange, blant annet at dette er på feil side av Tron. Ikke noe negativt i det. Men i forhold til Alvdal sentrum og andre siden av Tron så er dette feil side selv om setra ligger i Alvdal Kommune, rett innenfor grensen……!

16 stk. møtte opp ved krysset på Auma. Herfra i biler opp til Brottsetra tilhørende Kari Ann Kristiansen på Tronskroken Gård. Godt vær og føre med nydelig temperatur for turgåere. Dagens turmål var Brandvålstjønna – et særdeles ukjent sted for de aller fleste alvdøler. Etter en liten time rolig gange var vi fremme for kaffe og kvile. Dagens overraskelse ble presentert av Ester: hun gikk ut til vannkanten av Brandvålstjønna, tok av seg storparten av klærne og tok seg en lang god dukkert i vannet uten noen form for forhåndsvarsel!! Sprekt og flott gjort. Huldra herjer i perioder veldig mye ved Brandvålstjønna så det kan være litt slitsomt å være her noen ganger. Veien tilbake til setra ble gjennomført etter flott og sterk side på Tynsetsida.

På  Brottsetra ble vi ønsket velkommen av sjefsbudeia Kari-Ann. Vi fikk informasjon om setra og området rundt. Spennende og interessant! Vi fikk også noen smakebiter fra TINE – slike varer smaker deilig når en kommer til seters..  Kari Ann ER LITT AV EI DAME: Det er utrolig hvilken orden hun har på saker og ting på setra, ikke minst hva som er utført av arbeide med husene. 16-17 flotte kyr var på vangen og koste seg. Romantisk og trivelig…..!!

Nok en vellykket tur i Alvdals store fjellverden var alle enige om etter endt tur.

På bildet  ser vi alle turdeltakerne, sjefsbudeia Kari-Ann helt til venstre i rosa farger!